Asuminen kylien kaupungeissa trendaa! Kannattaisiko sinunkin kokeilla?

Muuttoliike isojen kaupunkikeskusten hektisyydestä simppelimpään elämään on nyt pinnalla. Elämänmuutoksen ei aina tarvitse olla massiivinen. Koko omaisuuden myymisen ja lampaiden kasvattamisen sijaan voi esimerkiksi muuttaa Pudasjärvelle, missä toimivat palvelut ja kannustava yhteisöllisyys yhdistyy rauhaan ja luonnonläheisyyteen. Tässä muutama syy, miksi pienet kylien kaupungit trendaavat juuri nyt.

1. Persoonalliset kanssa-asujat

Missä muualla naapureinasi saattaa asua erikoisista tempauksistaan kansainvälisestikin tunnettu taiteilija-tubettaja tai Venla-palkitun tv-sarjan tuttu pariskunta? Pudasjärvellä on tarpeeksi asukkaita, jotta mukaan mahtuu monenlaista, mutta silti sen verran pienestä kaupungista on kyse, että kukaan ei huku haluamattaan joukkoon. Kylähullut, eläköityneet merikapteenit, koiriin höpsähtäneet matkailuyrittäjät ja NASAlle työskentelevät mahtuvat kaikki iloisesti samaan kaupunkiin ja sen kyliin.

2. Luonto

Jos ei tuntureiden, järvien, soiden ja metsien keskellä vaikutu, niin ei sitten missään. Upeissa maisemissa ei tarvitse vain lomailla, täällä voi myös asua pysyvästi. Oman kodin paikan voi valita sen mukaan, miten lähellä luontoa haluaa elellä. Pudasjärvellä luonnon keskellä eläminen onnistuu myös lähellä palveluita.

3. Pois oravanpyörästä

Ihmiset ovat jo pidemmän aikaa kaivanneet jotain muuta, kuin valmiiksi nakuteltua elämänjärjestystä. Koulut, työt, lapset ja eläkepäivät eivät enää välttämättä kuulu nykyihmisen elinkaareen siten, kuin ne on aiemmin nähty kuuluvan. Viimeaikaiset poikkeusolosuhteet ovat vain vahvistaneet monien ajatuksia oravanpyörän pysäyttämisestä. Kylien kaupungissa oman elämän voi rakentaa hyvin erilaiseksi.

4. Turistit

Kuten monessa mielenkiintoisessa kylien kaupungissa, myös Pudasjärvellä turistejakin riittää. Matkailijat tuovat oman lisävärinsä Pudasjärvelle, olivat he sitten Syötteen rinteisiin suuntaavia, koillismaalaisen luonnon kutsumia tai mökki-idylliin halajavia. Turismi on myös iso työllistäjä Pudasjärvellä ja sitä myöten vaikuttaa myös asukkaidensa arkielämään.

Skip to content