Maailmanluokan hirsihommia Pudasjärveltä käsin

Maailman suurin hirsitalotehdas sijaitsee Pudasjärvellä. Kontiolla hirsirakennuksia tehdään maailman mittakaavassa useammallakin erityisellä tavalla. Kontiolle kaivataan nyt tuoretta työvoimaa. Oletko sinä Kontio-laatua?

Kontio on toimitusjohtajansa Mika Rytkyn mukaan vaatimattomasti maailman parhaita hirsirakennuksia tuottava yritys. Työtä tehdään tuoreimpaan tutkimukseen ja teknologiaan nojaten ja tuotteita lähtee Pudasjärven pitäjästä muualle kotimaahan, mutta myös kansainvälisille markkinoille – parituhatta rakennusta vuosittain!

“Kontiotuote on perustettu 50 vuotta sitten. Viime vuoden liikevaihtomme oli 60 miljoonaa euroa ja työllistämme 250 henkilöä”, Rytky esittelee.

Kontiolla on monenlaista työtä kuljetuksesta tuotantotyöhön ja myynnistä hallintoon. Suurin osa työstä tehdään juuri Pudasjärven tehtaalla. Kontio sattuu myös olemaan maailman ainoa hirsituotejalostaja, joka jalostaa puutuotteet itse tukista lopputuotteeksi saakka. Maailmanluokan hirsihommia siis!

Vaihtelevaa työtä ja mukavaakin vielä

Kontiolla luvataan kouluttaa hommaan kuin hommaan, eli työhön ei välttämättä mitään tiettyä pohjakoulutusta vaadita. Yrityksessä työskenteleekin useita henkilöitä, jotka ovat edenneet urallaan samojen seinien sisällä. Yksi heistä on tukipalvelutiimin assistentti Kati Moilanen, joka kertoo aloittaneensa trukin kuljettajana ja SmartLog-hirsien liimaajana.

“Ainakin minun urani aikana ollut mukavin paikka työskennellä. Täällä on aivan mahtavat työkaverit ja vaihteleva homma”, Moilanen kiittelee.

Millaista on työskennellä Kontiotuotteen tehtaalla? Katso video!

Tule vetämään hirsiä Pudasjärvelle!

Skip to content