Vetele hirsiä kotona ja töissä – Pudasjärvellä se onnistuu

Hirrestä tehdään puhdasilmaisia ja terveitä rakennuksia. Suomen hirsipääkaupungissa, Pudasjärvellä, on mahdollista asua hirsitalossa, työskennellä hirren parissa sekä lasten opiskella ja leikkiä hirsiseinien suojassa.

Mikä ihmeen hirsipääkaupunki?

Pudasjärvellä on ihastuttu hirteen jo vuosisatoja sitten. Hirren uusi tuleminen sai alkunsa, kun kaupunkiin haluttiin tehdä uusi, varmasti sisäilmaltaan terve päiväkoti. Pikku-Paavalin päiväkodista tuli niin hyvä, että Pudasjärvellä päätettiin tehdä julkiset rakennukset jatkossa lähtökohtaisesti hirrestä. Kuten paikalliset vitsailevat: koko kaupunki päätyi hirteen!

Hirsipääkaupunki-titteli on varmasti ansaittu, jos samassa kaupungissa on sekä maailman suurin hirsitalohtehdas, -päiväkoti, -koulu ja hirsinen ikäihmisten palvelukoti, että pohjoisin hirsirakenteinen monitoimiareena. Tulevaisuus näyttää myös hirtehiseltä: kaupungissa hirsirakennuksiin investoidaan lähivuosina yli 86 miljoonaa euroa.

Miksi hirsi?

Jos mietitään, miksi ei käytettäisi rakennusmateriaalia, joka on paitsi kestävä ja energiatehokas, myös terveellinen ja ekologinen, tuskin kukaan keksii yhtään vastalausetta. Paitsi hyvää rakennusainetta, hirsi on myös lukuisia pudasjärveläisiä työllistävä vientituote. Ei olla muuten turhasta ylpeitä!

Töihin hirsialalle?

Jos mietinnässä on uusi suunta elämälle tai työpaikan vaihtaminen, yksi vaihtoehto on kääntää ajatukset kohti Pudasjärveä: täällä on töitä, tekijät vain puuttuvat! Hirsialalla kuhisee mukavasti, ja sinullekin saattaa olla tilaa maailman suurimmalla hirsitalotehtaalla, Kontiolla.

Skip to content