Ilkka Marttilan vinkit

Näin uskallat tehdä muutoksen

Pidä sielu avoinna. Alun perin tulin Syötteen mökille vain levähtämään ja miettimään, mitä haluan elämässäni tehdä. Hiihtelin päivittäin Tunturi-Marketiin kahville, mutta päädyinkin sinne töihin. Ajauduin sieltä lopulta Syötteen keskusvaraamolle, oikeastaan melkein vahingossa. Kun on hoksottimet auki, monta kertaa avautuu uusia mahdollisuuksia.”

Älä jää jahkailemaan. Kun tällainen tilaisuus avautuu, täytyy tehdä rohkeasti nopeitakin päätöksiä. Ole rehellinen itsellesi, että miten jaksat fyysisesti ja henkisesti, ja jos tilaisuus on oikea, tartu siihen, tai se saattaa mennä ohi. Elämä kyllä kantaa, kun tartut asioihin – pienellä riskilläkin.”

Ole valmis maksamaan hinta. Muutoksen myötä on pitänyt olla valmis siihen, että tulotaso voi tipahtaa. Olen myös täydentänyt töitäni toimimalla esimerkiksi karaokeisäntänä, tiskijukkana, huoltomiehenä ja joulupukkina. Pitää olla valmis tekemään kaikkea. Se on ollut pieni hinta siitä, että olen saanut yöuneni takaisin.”

Päästä irti vanhasta. Entisenä kaupunkilaisena bilepoikana olen nauttinut luonnosta ja hiljaisuudesta. Nyt tunnen oikeasti, että on älyttömän hyvä olla, enkä kaipaa enää kaupungin sykkeeseen. Ihmisen mieli saattaa muuttua vuosien varrella. Elämä on lyhyt, eikä sitä kannata haaskata, jos ei ole hyvä olla.”

Tule kokeilemaan! Täällä Syötteellä olisi paljon tilaa vielä erilaisille palveluille, kuten vaikkapa ohjelmapalveluille. Vain mielikuvitus on rajana! Voit miettiä myös, voisitko vaikka vielä kouluttautua uudestaan johonkin, mitä täällä maaseudulla voisi tehdä.”

Ilkan tarina

Kymmenen vuotta sitten Ilkka hankki mökin Syötteeltä. Mielessä kävi vuosien varrella monta kertaa elämänmuutos, mutta vasta kun haasteellinen työ oli vienyt yöunet, piti pysähtyä ja miettiä elämää uudestaan. Niinpä hän muutti mökilleen ja siellä hän asuu edelleen, työskennellen Syötteen keskusvaraamossa matkailijoiden iloksi.

Skip to content