Kaisu Tuohiluodon vinkit

Lapsiperheen parhaat aktiviteetit Pudasjärvellä

 

Retkeily kansallispuistossa ja Syötteen muissa retkeilykohteissa. Perheemme ykköskohde on Ahmatupa talvisaikaan. Kävimme siellä ensimmäistä kertaa yöretkellä kun vauva oli nelikuinen. Latua pitkin pääsee perille asti ja lasta saa vedettyä helposti ahkiossa. Retkeilyä ei siis tarvitse lopettaa vauvan tultua.”

Geokätköily on hyvä syy lähteä ulos. Syötteellä monet kätköt ovat komeissa paikoissa maastossa, ja retkeen voi hyvin yhdistää evästelyn tulipaikoilla, joita on alueella monia. Geokätköily on yksi minun ja 5-vuotiaan lapseni yhteisistä harrastuksista, jossa lapsi oppii samalla kartan lukua ja kärsivällisyyttä.”

Pudasjärven uimahallissa on harvoin tungosta, mutta hyvät altaat lapsille. Pääkaupunkiseudulla asuvat ystäväni ihmettelevät aina esimerkiksi vauvauinnin edullisuutta ja mahdollisuuksia. Samalla käydään myös aina kirjastossa, jossa lapset on huomioitu hyvin.”

Syötteen luontokeskuksella lasten viihtyminen on huomioitu. Tapahtumissa ja toimintoina tavallisen vierailun aikana, sekä sisällä, että ulkona on puuhaa perheen pienimmille. Pikkulasten kanssa paras ravintola on Pikku-Syötteellä, jossa on valtava leikkinurkka linnanrakennuspalikoineen.”

Lumi antaa rajattomat leikki- ja harrastuspuitteet. Lunta riittää yleensä marraskuulta toukokuulle. Hiihtoretkelle otetaan eväät mukaan. Latukarttaa tutkimalla löytää hyvän hiihtolenkin. Laskettelumahdollisuudet ovat myös hyvät erityisesti Pikku-Syötteellä, jossa oma lapsi on lasketellut kolmevuotiaasta.”

Kaisun tarina

Kaisu Tuohiluoto on nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteen nuorisotyön päällikkö ja asuu Syötteellä perheensä kanssa. Tällä hetkellä Kaisu on perhevapaalla ja odottaa toista lastaan.

Skip to content