Karin vinkit

Neuvoja aloitteleville taiteilijoille

 

Lähde tyhjästä. Tällainen syrjäseutu, kuin tämä Pudasjärven Siurua, on loistava lähtökohta lähteä tyhjästä. Sen takia tämän minun pihani kautta on kulkenut kahdeksan nuorta akatemiaan ja menestyviksi taiteilijoiksi. Siksi minä täällä asun, koska täällä on niin surkeaa eikä ole turhia vaikutteita ympärillä. Voin itse luoda ympärilleni kaiken, mitä haluan eikä kukaan neuvo tai tuputa mitään.”

Mene nettiin. Monet taitelijat arastelevat sitä. Nyt, kun on tämä pandemia, niin siellä laulaa yksi, jos toinenkin ja esittelee tekemisiään. Eivät he ole ehkä aikaisemmin ajatelleet, että siitä voi olla hyötyä. Nyt kun ihmiset ovat netissä, minulle tulee kolmessa päivässä miljoona katsojaa YouTubeen lisää.”

Älä myy sieluasi. Minä olen taiteilija, en myy idiooteille. Kapinoin kaupallisuutta vastaan, vaikka olen itsekin kaupallinen. Pitää olla itselleen vähän änkyrä. Jos myyt sielusi, muut johdattelevat elämääsi, et sinä.”

Levitä ympärillesi hauskaa ja hyvää. Se ei ole kenenkään omistuksessa. Haluan, että muutkin löytävät sen, koska ei kukaan voi jäljitellä minua tai minä muita. Taide tulee sisältä. Kun teet sisältäsi kumpuavaa taidetta, sellaista, mitä ei ole maailmalla vielä tehty, olet kansainvälinen taiteilija.”

Tehkää, ihmiset, virheitä. Munatkaa itsenne, ei teitä rangaista, vaan teitä ymmärretään kyllä. Samanlaisuus ärsyttää, anna itsestäsi jotain erilaista, koska niin maailma muotoutuu. Taide ei luo todellisuutta, vaan hahmottaa sitä.”

Karin tarina

Koulutettu kuvanveistäjä, muusikko, videotaiteilija, harrikkamies, kirjailija ja valokuvailija Kari Tykkyläinen asuu Pudasjärven Siurualla. Hänen YouTube-videoillaan on miljoonia katsojia ympäri maailman. Mielenkiintoista elämää eläneen Karin tarina on tutustumisen arvoinen.

Skip to content