Askon vinkit

Suunnittelemisesta ja Pudasjärven mahdollisuuksista yrittäjille.

 

Suunnittele kestävämmin.

”Mielestäni arkkitehdin työssä tarvitaan pienempiä egoja ja isompia kattoja. Puurakentamisessa katto on kaiken A ja O, että saadaan se valtava investointi kestämään tuleville sukupolville. On vastuutonta rakentaa räystäättömiä taloja.”

”Kun tehdään uutta, niin silloin on tehtävä asioita, jotka kestävät vuosikymmeniä. Ei ole mitään järkeä lähteä stailaamaan uusiksi jo keksittyjä asioita. Jos mitään oivaltavaa ei pysty tuotteeseen luomaan, se on parempi jättää tekemättä ja olla tuhlaamatta luonnonvaroja.”

Tuo yrityksesi Pudasjärvelle.

”Pudasjärvi on oikeastaan koko Suomen kuva. Asioita osataan ja uskalletaan tehdä, ja jos menestytään, se tapahtuu herroista ja johtajista huolimatta – ei heidän ansiostaan.”

”Täältä on lähtenyt maailmalle ihmisiä menestymään ja joitakuita palannut takaisinkin, mutta tähän mentaliteettiin kuitenkin liittyy sellainen nöyryydellä ja vaatimattomuudella mahtailu.”

”Meillä täällä Pudasjärvellä on tarkkoihin käsitöihin tottuneita ihmisiä, jotka osaavat tehdä esimerkiksi kokoonpano- ja laadunvalvontatyötä eli logistiikka voisi aivan hyvin täältä pitäen toimia. Olen täysin vakuuttunut, että meillä on erinomaista työvoimaa täällä tarjolla näihin töihin.”

Askon tarina

Asko Lax on kansainvälisesti menestynyt arkkitehti ja suunnittelija, joka asuu Pudasjärven Taipaleenharjulla ja kunnostaa vaimonsa suvun kotitilaa. Hän on suunnitellut muun muassa uuden Hotelli Iso-Syötteen arkkitehtuurin.

Skip to content