Sannan ja Antin vinkit

Vinkit etätyöskentelyyn Pudasjärvellä

 

Hyvät yhteydet: Järjestä hyvät nettiyhteydet, sillä ne ovat etätyön ehdoton edellytys. Pudasjärvellä tilanne on tosi hyvä, koska täällä on Kairan Kuitu. Mikään ei harmita enempää kuin pätkivät nettiyhteydet kesken tärkeän palaverin tai muuten työn aikana. Meidän molempien työt ovat sellaisia, että internet-yhteyden pitää toimia hyvin koko ajan.”

Hyvät työtilat: Jos etätöitä tekee jatkuvasti, on syytä järjestää siihen sopiva työtila, hyvä pöytä ja tuoli. Työergonomiasta on syytä pitää huolta yhtä lailla kuten toimistollakin. Myös työn tauottaminen on tärkeää. Kotona työpaikan kahvilaan ei voi lähteä työkavereiden kanssa kahville tai lounaalle. Tauot ovat tärkeitä myös etätöissä.”

Muut etätyökäytännöt: Etätöiden tekeminen on sujuvaa, jos työnantajan kanssa on sovittu ja kehitetty työkalut ja järjestelmät tukemaan etätöitä. Me molemmat työskentelemme tiimeissä, joissa on muitakin etätyöläisiä ja kommunikointitavat ja työkäytännöt ovat hioutuneet vuosien kuluessa. Tärkeitä työkaluja ovat jatkuvasti käytössä olevat chat-työkalut jatkuvaan keskusteluun ja sovitut käytännöt helposti aloitettaviin videoneuvotteluihin.”

Muista liikkua!

Sannan ja Antin tarina

Sanna ja Antti Kokko on Pudasjärvelle paluumuuttanut aviopari, joka tunnetaan myös YLEn Eränkävijät-ohjelmasta. Vapaa-ajalla intohimoisesti metsästävä pari kasvattaa saksanseisojia ja työskentelee osittain kotoa käsin. Kokoille luonnossa ja erityisesti suolla liikkuminen on tärkeä henkireikä.

Skip to content