Syötekylä

Huippupaikka.

Luontopaikkoja

Vattukuru on kaunis jääkauden muovaama kuru, jonne johdattaa moni-ilmeinen ja polveileva luontopolku. Polku on pituudeltaan varsin kulkijaystävällinen, vain 2.1km, mutta reitti on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Vattukuruun pääsee lumikenkäilemällä talvellakin, mutta tampattua polkua voi kokeilla pelkät talvikengät jalassa. Kurun pohjassa on laavupaikka, jossa voi tulistella ja paistaa makkarat.

Rytitupa on oivallinen käyntikohde Syötteen erämaahan. Paikalle on rakennettu kruununmetsätorppa 1852, mutta virallinen siitä tuli vuonna 1870. 1950- luvulla paikka jäi tyhjilleen, ja sitä on entisöity ja rakennettu uudelleen Metsähallituksen voimin. Nykyään paikan ympäristöstä kesäisin vastaavat vaihtuvat paimenet ja lampaat.

Pärjänjoki on asumattomia erämaita halkova pikkujoki, joka on kalataloudellisesti kunnostettu koko 65 kilometrin matkaltaan. Joki on upea melontakohde, josta löytyy aina jotain uutta, kun pienen joen mutka avautuu. Joki sopii vähän kokeneemmalle melojalle, pieniä ja vähän isompia koskia on matkalla runsaasti.

Toraslampi ja sen rannalla oleva autiotupa eivät olekaan mitä tahansa paikkoja, vaan autiotuvalla kuulemma vielä nykypäivänäkin kummittelee – Soppelainen.

 

Syöte tunnetaan myös kansainvälisesti laadukkaana ja palkittuna matkailukeskuksena. Käy katsomassa tarkemmin asiasta syote.fi -sivustolta

Anna ideasi osallistavaan budjetointiin (Osbu)

Skip to content